Matthäus Passion | J.S. Bach | Vught


Op zaterdag 13 april 2019 vond onder de bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma voor het vijfde jaar op rij de uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach  plaats in de Lambertuskerk in Vught. 

Met een kleine bezetting van koor en orkest werd geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een zeer intieme uitvoering neergezet. Het publiek kreeg zo het gevoel zelf onderdeel van het passieverhaal te zijn.

Als solisten gaven Marketa Palova (sopraan), Catherine Hawkins (sopraan), Anita Dür (alt), Harald Quaaden (Evangelist), Erik Bomers (tenor), Karel Barten (Christus) en Igor Bogaert (bas) acte de présence. De muzikale begeleiding was in handen van instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.


Amadeus | Breda en Heerlen


In oktober 2019 hebben zangers en zangeressen van Projectkoor Brabant en de Bredase Opera meegewerkt aan de toneelproductie 'Amadeus', met in de hoofdrollen Mark Rietman als Antonio Salieri en Sander Plukaard als Wolfgang Amadeus Mozart. 

Wanneer Mozart als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert verbijsterd dat de muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt door God aan Mozart is geschonken. Gegrepen door obsessieve jaloezie gaat hij de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk met zijn geloof in God. 

Wij kijken met trots terug op ons aandeel in acht voorstellingen van 'Amadeus' in het Chassé Theater in Breda en nog eens drie uitvoeringen in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen!