Weihnachtsoratorium – J.S. Bach
Na Händel zetten wij Johann Sebastian Bach weer op de agenda. Op 8 en / of 9 december 2023 brengen wij het Weihnachtsoratorium. Traditiegetrouw worden dan alle zes cantates uitgevoerd. De geboorte van Jezus, de aankondiging aan de herders en de aanbidding van de herders worden bezongen in de eerste drie cantates. De vierde cantate is bedoeld voor Nieuwjaarsdag en de laatste twee cantates beschrijven de reis en aanbidding van de Drie Wijzen. Klik hier voor uitgebreide informatie over dit project.

Matthäus Passion – J.S. Bach
In maart 2024 is het tijd voor de Matthäus Passion. Dit wereldberoemde werk van J.S. Bach schetst de laatste dagen van Jezus, vanaf het Laatste Avondmaal tot zijn kruisiging, zoals verteld in het Evangelie van Matthäus. 

 

Johannes Passion – J.S. Bach
Op zondag 7 april 2024 is het driehonderd jaar geleden dat de Johannes Passion voor het eerst werd uitgevoerd. Met een uitvoering op die dag wil Projectkoor Brabant dit bijzondere moment met een uitvoering vieren. Bach schreef de Johannes Passion in 1724 in drie maanden tijd. Op 7 april van dat
jaar werd de Johannes Passion voor het eerst uitgevoerd tijdens de vesperdienst van Goede Vrijdag in de Nicolaikirche in Leipzig. 

 

Meedoen?
Wil je aan één of meerdere projecten meedoen? Meld je dan aan! Dat kan door een bericht te sturen naar projectkoorbrabant@gmail.com met daarin het project, je stemsoort en je ervaring, dan ontvang je alle relevante informatie.  

Voor deelname aan een project geldt dat auditie gedaan moet worden. Daarbij wordt geselecteerd op toonvorming, uitspraak, emotionele inleving en tekstbeleving alsmede klankkleur in het ensemble. Van deelnemende zangers en zangeressen wordt afhankelijk van het project een projectbijdrage gevraagd.