Matthäus Passion | Johannes Passion | J.S. Bach
Lambertuskerk | Vught 

 

zaterdag 23 maart 2024 19.00 uur | Matthäus Passion
Lex Wiersma heeft in het afgelopen decennium een reputatie opgebouwd door met kleine bezetting levendige, transparante en doorleefde uitvoeringen van de Matthäus Passion van uit te voeren. Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een intieme uitvoering van de Johannes Passion neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. Met medewerking van professionele solisten en muzikaal begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Meerdere uitvoeringen bijwonen? Check de combinatiekaarten! 


zondag 24 maart 2024 14.00 uur | Matthäus Pasion - educatieve uitvoering
Nog niet bekend met de Matthäus Passion of er meer over weten?  Kom dan naar de educatieve uitvoering van de Matthäus Passion op zondag 24 maart 2024 (aanvang 14.00 uur). In anderhalf uur neemt dirigent Lex Wiersma je mee op reis door Bach's interpretatie van het lijdensverhaal door Matthäus. De hoogtepunten van het werk worden nader toegelicht en uitgevoerd door Projectkoor Brabant en een instrumentaal ensemble van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Een bijzondere gelegenheid om van deze fantastische muziek te genieten, maar ook een mooie gelegenheid voor kinderen, jongeren en 'first timers' om kennis te maken met deze muziek. Meerdere uitvoeringen bijwonen? Check de combinatiekaarten!


zondag 7 april 2024 14.00 uur | Johannes Passion
Op zondag 7 april 2024 is het exact driehonderd jaar geleden dat de Johannes Passion voor het eerst werd uitgevoerd. Dit jubileum willen wij op zondag 7 april 2024 luister bijzetten door de Johannes Passion in speciale barok-setting uit te voeren. Voor de instrumentatie in het orkest worden specifieke barokinstrumenten gebruikt, zo wordt zo dicht mogelijk aangesloten bij de oorspronkelijke uitvoering in 1724. De Johannes Passion is een van de meest geliefde en indrukwekkende werken uit de muziekgeschiedenis. Het is een emotioneel en meeslepend passieverhaal dat de luisteraar keer op keer weet te raken. De uitvoering in barokstijl belooft een bijzondere en onvergetelijke ervaring te worden voor alle aanwezigen. Meerdere uitvoeringen bijwonen? Check de combinatiekaarten!


Losse kaarten

Matthäus Passion € 35,00
Matthäus Passion - educatieve uitvoering € 20,00
Matthäus Passion - educatieve uitvoering kinderen 12-17 jaar en studenten € 10,00
Matthäus Passion - edcuatieve uitvoering kinderen tot 12 jaar € 0,00
Johannes Passion € 32,50

Combinatiekaarten

Matthäus Passion + Matthäus Passion educatief € 52,50
Johannes Passion + Matthäus Passion educatief € 50,00
Matthäus Passion + Johannes Passion € 62,50
Matthäus Passion + Matthäus Passion educatief + Johannes Passion € 80,00


Meedoen?
Wil je aan een volgend project met Projectkoor Brabant meedoen? Meld je dan aan! Dat kan door een bericht te sturen naar projectkoorbrabant@gmail.com met daarin het project, je stemsoort en je ervaring, dan ontvang je alle relevante informatie.  Klik hier voor meer informatie.

Voor deelname aan een project geldt dat auditie gedaan moet worden. Daarbij wordt geselecteerd op toonvorming, uitspraak, emotionele inleving en tekstbeleving alsmede klankkleur in het ensemble. Van deelnemende zangers en zangeressen wordt afhankelijk van het project een projectbijdrage gevraagd.  


Sponsoren? 
De ambities van Projectkoor Brabant zijn groot. Wij durven uitdagingen aan te gaan en werken daarbij continu aan de kwaliteit. Door Projectkoor Brabant financieel te steunen help je ons de ambities waar te maken en de kwaliteit hoog te houden. Klik hier voor de verschillende mogelijkheden.