Weihnachtsoratorium | J.S. Bach | Vught 

Op vrijdag 8 december 2023 heeft Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma de zes cantates van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd in de Lambertuskerk in Vught. Mede dankzij de inzet van Catherine Hawkins (sopraan), Bori Soós (alt), Sebastian Brouwer (tenor), Martijn Sanders (bas) en instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest heeft het publiek van een mooie uitvoering kunnen genieten.

De uitvoering is mede mogelijk gemaakt door Stichting Maecenas, Patisserie De Rouw, Autorijschool Cadans en Wijnhandel Van Iersel.  

 


Messiah | G.F. Händel | Vught 

Op zaterdag 8 juli 2023 heeft Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma de Messiah van Händel uitgevoerd in de Lambertuskerk in Vught. Catherine Hawkins (sopraan), Bori Soós (alt), Sebastian Brouwer (tenor) en Martijn Sanders (bas) vertolkten met verve de solopartijen. De muzikale begeleiding was in de vaardige handen van instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.

Met dank aan Cees Ringelberg voor de foto's.

 


Johannes Passion | J.S. Bach | Vught 

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd te hebben, heeft Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma Vught in 2023 laten kennis maken met zijn andere beroemde passie. Op zaterdag 1 april 2023 bracht Projectkoor Brabant met medewerking van Catherine Hawkins (sopraan), Bori Soós (alt), Erik Bomers (tenor), Harald Quaaden (Evangelist en Valery Alexeev (Christus / bas) en en instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest de Johannes Passion in de Lambertuskerk in Vught.