Matthäus Passion | J.S. Bach | Vught 


In samenwerking met het Lambertuspodium heeft Projectkoor Brabant onder leiding van Lex Wiersma opnieuw de Matthäus Passion van J.S. Bach in de Lambertuskerk in Vught uitgevoerd. Catherine Hawkins (sopraan), Daniëlla Buijck (alt), Harald Quaaden (tenor en Evangelist), Marcel van Dieren (bas) en Peter-Paul van Beekum (Christus) verzorgden de solorollen. De begeleiding was in handen van instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. De uitvoeringen vonden plaats op vrijdag 18 maart 2016 (avond) en op zaterdag 19 maart 2016 (middag) en werden beloond met lovende reacties.

 


Matthäus Passion | J.S. Bach | Uden 

 

Op zondag 20 maart 2016 voerde Projectkoor Brabant onder leiding van Lex Wiersma de Matthäus Passion uit in de Kruisherenkapel in Uden. Solisten waren Catherine Hawkins (sopraan), Daniëlla Buijck (alt), Harald Quaaden (tenor en Evangelist), Peter van Hoesel (bas) en Peter-Paul van Beekum (Christus). De begeleiding werd verzorgd door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. 

 


Hohe Messe | J.S. Bach | Vught 


Op zondag 17 juli 2016 heeft Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma de Hohe Messe van J.S. Bach uitgevoerd in de Lambertuskerk in Vught. Met medewerking van Catherine Hawkins, Daniëlla Buijck, Erik Bomers, Peter-Paul van Beekum en Bram de Pauw en muzikaal begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.

 


Weihnachtsoratorium | J.S. Bach | Vught 

 

In een volle Lambertuskerk in Vught heeft Projectkoor Brabant op zondag 18 december 2016 onder leiding van dirigent Lex Wiersma alle zes cantates van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd. Catherine Hawkins (sopraan), Daniëlla Buijck (alt), Harald Quaaden (Evangelist), Erik Bomers (tenor) en Martijn Sanders (bas) verzorgden de solorollen. Sopranist Bram de Pauw zong de partij van de echo-sopraan. De begeleiding was in handen van instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Het in groten getale aanwezige publiek beloonde het koor met een daverend applaus.