Messiah | Händel | Vught 


Op zaterdag 12 april 2014 heeft Projectkoor Brabant Messiah van Händel uitgevoerd in de Lambertuskerk in Vught. Geen gewone uitvoering, maar een uitvoering voorafgegaan door een scratch. Onder leiding van dirigent Lex Wiersma hebben de scratchdeelnemers gedurende de dag ondersteund door leden van Projectkoor Brabant de koorgedeelten uit Messiah ingestudeerd.

In de avond vond de uitvoering voor publiek plaats, samen met leden van Projectkoor Brabant, sopraan Sheila Conolly, alt Daniëlla Buijck, tenor Harald Quaaden en bas Peter-Paul van Beekum. Het geheel werd muzikaal begeleid door organist Kees van Dijk en instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Getuige het geweldige  applaus van het ruim aanwezige publiek was het een geslaagde dag!

 


Bosch Mysterie | Den Bosch 


Van 1 tot en met 11 oktober 2014 vond 11 dagen lang op de Markt in Den Bosch de viering van 11x11+11 jaar Oeteldonkse Club plaats. Eén van de evenementen tijdens die viering was 't Bosch Mysterie. Een productie vol spel, zang, dans, acrobatiek en muziek en met gebruik van beeld en projectie in een speciaal voor de gelegenheid gebouwde kathedraal. Projectkoor Brabant heeft aan deze productie zijn medewerking verleend door het statische koor te verzorgen. Op het programma stonden onder andere het Bruiloftskoor van Wagner, Gloria van Vivaldi en Dies Irae uit het Requiem van Mozart, maar ook Dancing in the Dark van Bruce Springsteen en Somebody to love van Queen. De uitvoeringen vonden plaats op 1, 2, 3, 6, 7, 8 en 11 oktober 2014.

 


Weihnachtsoratorium | J.S. Bach | Vught 


Op zaterdag 29 november 2014 heeft Projectkoor Brabant het Weihachtsoratorium van Bach uitgevoerd in de Lambertuskerk in Vught. Een bijzondere uitvoering, niet alleen omdat alle zes cantates werden gezongen, maar ook omdat Projectkoor Brabant de mogelijkheid heeft geboden om als scratchzanger(es) aan de uitvoering deel te nemen. De uitvoering is voorafgegaan door een scratch. Een aantal zangers en zangeressen heeft gedurende de uitvoeringsdag samen met Projectkoor Brabant in een intieme sfeer en met persoonlijke aandacht alle koorgedeelten ingestudeerd.

's Avonds hebben zijn samen met de leden van Projectkoor Brabant, de solisten (Catharina Putters, Daniëlla Buijck, Harald Quaaden en Peter-Paul van Beekum) en begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest aan de uitvoering meegedaan. 
Getuige de positieve reacties van de scratchdeelnemers en het geweldige applaus van de ruim 100 aanwezige luisteraars was het een zeer geslaagde uitvoering!