Projectkoor Brabant


Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Het koor zingt de Grote Klassieke Werken voornamelijk vanuit de operatraditie. Dat levert dramatisch en klanktechnisch interessante uitvoeringen op, gebaseerd op de Bel Canto-traditie en een levendige beleving van de muziek. 

De afgelopen jaren heeft Projectkoor Brabant onder de bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma uitvoeringen verzorgd van het Requiem van Mozart en Messiah van Händel alsmede van het Weihnachtsoratorium , de Matthäus Passion en de Johannes Passion van J.S. Bach. Ook de uitvoering van de Hohe Messe en Magnificat van Bach hebben op het programma gestaan, evenals Gloria van Vivaldi en delen uit werken van Monteverdi. 

Ook op andere gebieden laat Projectkoor Brabant van zich horen. In 2014 heeft het koor geparticipeerd in het 'Bosch Mysterie', als onderdeel van het Miraokuls Spektaokul ter viering van 132 jaar Oeteldonk. In 2015 verzorgde Projectkoor Brabant met de uitvoering van de Carmina Burana van Orff de opening van het studiejaar 2015-2016 van Avans Hogeschool. In 2019 heeft Projectkoor Brabant meegewerkt aan 11 uitvoeringen in Breda en Heerlen van de toneelproductie 'Amadeus'. Door het uitbreken van de coronapandemie kon de geplande uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach in Vught in maart 2020 niet doorgaan, maar zodra het mogelijk was is dit werk alsnog uitgevoerd, en op zondag 20 september 2020 in de unieke setting van het bos van Hotel Guldenberg in Helvoirt. Na de coronaperiode heeft het koor in 2022 de draad weer opgepakt met de uitvoering van de Matthäus Passion en de Matthaüs Passion Light, in het najaar gevolgd door het Requiem van Mozart in de bewerking van Maunder. In 2023 is de Johannes Passion in Vught uitgevoerd. 


Wil je deel uitmaken van Projectkoor Brabant, klik hier voor meer informatie en aanmelden. 
Op de hoogte blijven van komende projecten? Neem contact op met Projectkoor Brabant via projectkoorbrabant@gmail.com of klik hier.
Volg Projectkoor Brabant ook op Facebook!