Johannes Passion | J.S. Bach
Lambertuskerk | Vught 


zondag 7 april 2024 14.00 uur | Johannes Passion

Op zondag 7 april 2024 is het exact driehonderd jaar geleden dat de Johannes Passion voor het eerst werd uitgevoerd. Dit jubileum willen wij op zondag 7 april 2024 luister bijzetten door de Johannes Passion in speciale barok-setting uit te voeren. Voor de instrumentatie in het orkest worden specifieke barokinstrumenten gebruikt, zo wordt zo dicht mogelijk aangesloten bij de oorspronkelijke uitvoering in 1724. Met medewerking van Catherine Hawkins (sopraan), Bori Soós (alt), Sebastian Brouwer (Evangelist | tenor) en Martijn Sanders (Christus | bas). De Johannes Passion is een van de meest geliefde en indrukwekkende werken uit de muziekgeschiedenis. Het is een emotioneel en meeslepend passieverhaal dat de luisteraar keer op keer weet te raken. De uitvoering in barokstijl belooft een bijzondere en onvergetelijke ervaring te worden voor alle aanwezigen. 


zaterdag 23 maart 2024 19.00 uur | Matthäus Passion
Lex Wiersma heeft in het afgelopen decennium een reputatie opgebouwd door met kleine bezetting levendige, transparante en doorleefde uitvoeringen van de Matthäus Passion te brengen. Met een kleine bezetting van koor en orkest wordt geheel in de sfeer van de Lambertuskerk een intieme uitvoering van de Matthäus Passion neergezet, sober maar hoog dramatisch, waardoor de beleving optimaal is. Met medewerking van Catherine Hawkins (sopraan), Bori Soós (alt), Sebastian Brouwer (Evangelist), Erik Bomers (tenor) en Marcel van Dieren (Christus | bas) en muzikaal begeleid door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. 


zondag 24 maart 2024 14.00 uur | Matthäus Pasion - educatieve uitvoering
Nog niet bekend met de Matthäus Passion of er meer over weten?  Kom dan naar de educatieve uitvoering van de Matthäus Passion op zondag 24 maart 2024 (aanvang 14.00 uur). In anderhalf uur neemt dirigent Lex Wiersma je mee op reis door Bach's interpretatie van het lijdensverhaal door Matthäus. De hoogtepunten van het werk worden nader toegelicht en uitgevoerd door Projectkoor Brabant, solisten en een instrumentaal ensemble van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Een bijzondere gelegenheid om van deze fantastische muziek te genieten, maar ook een mooie gelegenheid voor kinderen, jongeren en 'first timers' om kennis te maken met deze muziek.